Се огласи комисијата: Да запре „позеленувањето“ на црквата „Св. Ѓорѓи“ од 14 век во Старо Нагоричане

Сосема некоректно е да не се почитува визуелната естетика на овој извонреден примерок на средновековното градителство со употреба на несоодветни …

Конзерваторите користеле зеленкаст камен на црквата од 14 век за да се разликувал од стариот

Се јавија и археолозите – во поплочувањето на јужниот трем на црквата „Св. Ѓорѓи“ во Старо Нагоричане нема само естетско …

Требениште и неговите раскошни наоди во 21 век добиваат нова димензија (ГАЛЕРИЈА)

Ексклузивната изложба „105 години Требениште“ синоќа беше отворена во Националниот археолошки институт и музеј при Бугарската академија на науките во …