За 65 години ФЕИТ образовал 11.000 дипломирани инженери, 1.300 магистри и 170 доктори на науки

Шест и пол децении Факултетот за електротехника и информациски технологии се етаблираше во водечка образовна и научно-истражувачка институција кај нас …

Кога наставникот инспирира: Основците од „Вера Јоциќ“ направија списание. Имаат редакција како вистински медиум

Идејата беше во весникот да претставиме успешни приказни од училиштето и од нашата средина, вели наставничката по македонски јазик Милева …

Леа Кроневска: Се двоумам помеѓу два реномирани универзитети во Лондон и Амстердам, но дефинитивно ќе се фокусирам во сферата на генетиката

Би сакала да го одберам универзитетот кој ќе ме оспособи да направам живот за себе, а не само заработка , …