Со зелени работилници во парк, „Халкбанк“ го одбележа Светскиот ден на планетата Земја

Во рамките на глобалната зелена иницијатива на „Мастеркард“, „Прајслес планет“, „Халкбанк“ АД Скопје вчера на Светскиот ден на планетата Земја …

Работилници на „Халкбанк“ за заштита на животната средина во рамки на иницијативата „Прајслес планет“

Во рамките на глобалната зелена иницијатива на „Мастеркард“, „Прајслес планет“, „Халкбанк“ АД Скопје организира две работилници по повод Светскиот ден …

Бесцената планета: „Халкбанк“ се приклучува на светската иницијатива да се засадат 100 милиони дрвја

„Халкбанк“ АД Скопје и годинава го одбележува партнерството со глобалната зелена иницијатива на „Мастеркард“, „Прајслес планет“ (Priceless Planet). Целта на …

Загрозениот Балкански рис вметнат во Бонската конвенција – Македонија и Албанија ќе го штитат од изумирање

Преостанати се помалку од 50 возрасни единки од балканскиот рис. Распространувањето му е расцепкано низ Македонија, Албанија и Косово Евроазискиот …