Врачени почесните награди „Златна рамка“ на Тони Михајловски, Владимир Анастасов-Вац и на Марина Колоска

Стотина гости, еминентни претставници од светот на културата и кинематографијата и љубители и поддржувачи на македонската филмска индустрија присуствуваа на …

ДФРМ во долготраен клинч со Министерство за култура, филмската уметност во криза

Ниту Агенцијата за филм ниту Министерството за култура побарале извештај од нас. Во Друштвото поминаа сите можни инспекции од Министерството …

Тони Михајловски, Владимир Анастасов-Вац и Марина Колоска добитници на почесните награди на „Златна рамка“

Актерот Тони Михајловски, продуцентот Владимир Анастасов-Вац и Марина Колоска, филмскиот работник се добитници на почесните награди на 6. издание на …

Меѓу дебитантите во краткометражната програма на Филозофскиот филмски фестивал барајте ги идните лауреати на Кан!

Младата индиска режисерка Пајал Кападиа беше наградена со Гран при за нејзиниот прв долгометражен игран филм, „Сè што замислуваме како …