„Проосветлување“ – изложба што повикува да излеземе од атрофираната состојба на виртуелно постоење

Во галеријата „КО-РА“ во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Скопје, од синоќа е отворена изложбата „Проосветлување“ (Proolightning) на авторите …

„80 години од првиот истрел – култура и уметност = непокор” во дворот на Министерството за култура

По повод 11 Октомври – Денот на народното востание на македонскиот народ, Министерството за култура организира прослава „80 години од …