Еден сребрен и четири бронзени медали за Македонија на Јуниорската балканска олимпијада по информатика во Струмица

Сребрен медал за Дамјан Давков, бронзени медали за Благој Рујаноски Стојановски од Прилеп, Никола Стојковски од Скопје, Виктор Максимоски од …

„Македонија – крстопат на епохи, цивилизации и култури…“ научна конференција во Штип

„Македонија – крстопат на епохи, цивилизации и култури, историја-археологија-уметност“ е насловот на првата меѓународна научна конференција која денеска во 11 …

Научна конференција за природата, историјата, традицијата и културата на селото Градец

„Градец – природа, историја, традиција, култура“ беше насловена научната конференција која деновиве се одржа во истоименото кривопаланечко село. Конференцијата беше …