„Иванов“ на МНТ собра најмногу награди, „Црна дупка“ на Струмички театар – најдобра претстава на „Чернодрински“

Наградите ќе им бидат врачени вечерва на свечена церемонија во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во 19.30 часот, а во …

Важно е да разговараме! Се согласуваат театарските уметници-учесници на „Војдан Чернодрински“

„Диво месо“ на Албанскиот театар, штипската „Лекција“ и „Натчовек“ на Драмски театар од Варна на претпоследниот ден на фестивалот Три …

„Франкенштајн“, „Едвард Втори“ и „Демонот од Дебар Маало“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Три претстави во официјалната програма ќе бидат на програмата на шестиот ден на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. …

Битолската „На дното“, „Домот на куклата“ на Турскиот театар и независната „Поол“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Народниот театар од Битола ќе учествува на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ вечерва во 19.30 часот на сцената на Центарот …