Училницата не е место за натпревар, туку е дом во кој секое дете се труди денес да биде подобро од вчера

Кога секој наставник би ја гледал паралелката како едно големо, прекрасно семејство, би имале многу подобро образование и посреќни деца …

Студентска размена, дигитализација и реформи – како членството во ЕУ ќе го промени македонското образование

Како државјани на ЕУ, македонските граѓани ќе го уживаат правото на слободно движење, односно, да патуваат, работат и живеат во …

500 евра попуст за револуционерната едукативна иновација Бреинстер+

Студентите добиваат поголема предност на пазарот на трудот со новата, револуционерна понуда Бреинстер+ (Brainster+) на водечката македонска едукативно-технолошка организација Бреинстер …

Стотици македонски наставници, ученици, студенти се усовршиле благодарание на Еразмус+ програмата

Сево ова носи позитивен ефект во македонскиот образовен систем и негово доближување кон европските стандарди, вели Марко Ѓоргиевски, директор на …