Македонија, Србија и Албанија ќе формираат копродукциски филмски фонд „Отворен Балкан“

Заеднички фонд за копродукција формираа Македонија, Србија и Албанија во рамките на Самитот „Отворен Балкан“ се одржа во Белград. Меморандумот …

Средното „Васил Антевски-Дрен“ со пет училишта од Западен Балкан осветлени во сино во знак на мирот

Фасадите на шест училишта низ Западен Балкан беа осветлени во сино по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на заедничкото живеење …