Шест олимпијци – шест медали! Македонија со нов рекорд на Балканската математичка олимпијада

На јубилејната 40. Балканска математичка олимпијада што се одржа во Анталија, Турција, Македонија оствари нов рекорд. За прв пат се … Продолжи со читање Шест олимпијци – шест медали! Македонија со нов рекорд на Балканската математичка олимпијада