Никола Спировски освои злато – прво за Македонија на Балканската математичка олимпијада

Средношколецот Никола Спировски го освои првиот златен медал за Македонија на 39. Балканска математичка олимпијада (БМО) која се одржа во … Продолжи со читање Никола Спировски освои злато – прво за Македонија на Балканската математичка олимпијада