Велешкиот театар гостува на фестивал во Ниш со „Херои 04:33“

Народниот театар „Јордан Хаџиконстантинов-Џинот“ ќе гостува со  театарската инсталација за еден гледач „Херои 04:33“ на фестивалот „На крстопат“ во Ниш. Претставата ќе биде изведена на 9 и 10 септември. Автори на проектот се Сашо Димоски, текст и драматургија, Деан Дамјановски – режија, Елена Вангеловска – костимографија, Раде Василев – изведба на костими, Филип Коруновски – … Продолжи со читање Велешкиот театар гостува на фестивал во Ниш со „Херои 04:33“