Заштитата на културното наследство е еден од најзначајните показатели за афирмација на културниот идентитет

Културното наследство, материјално и нематеријално, со својата разновидност и посебност е богатство на човештвото, а неговата заштита е еден од …

Уметност, музика и добар филм. Студентите вчера ја освежија Старата скопска чаршија (ГАЛЕРИЈА)

Старата скопска чаршија вчера ја обзеде убава енергија. Опуштена атмосфера, добра музика, уметнички дела на новите генерации ликовни уметници. Во …