75 години Драмски: Роденден што не можеме да го наречеме среќен, но пак ќе го полниме салонот со аплаузи

Детската куклена претстава „Силјан Штркот“ на куклената сцена во рамките на МНТ се смета за првата претстава на Драмскиот театар, …