Имаме историска одговорност да го одбраниме она за кое првоборците бескомпромисно се бореа

Иако е релативно мала акција, 11 октомври за бугарската пропагандна машинерија значеше голем политички пораз, а несомнено голема политичка победа …

Мице Јанкуловски: Наградите се како светилници – знаци кои покажуваат дека сте на вистинскиот пат

Во моментов сум тотално опседнат со најцрната досега позната црна боја (неодамна откриена со помош на новите технологии) која го …

„80 години од првиот истрел – култура и уметност = непокор” во дворот на Министерството за култура

По повод 11 Октомври – Денот на народното востание на македонскиот народ, Министерството за култура организира прослава „80 години од …