Одлични критики за The Walk на Котевска: Гледајте го филмот, ќе ве прогонува на најдобар можен начин

Ефективна фузија на политичка итност и поетска креативност на режисерката на „Медена земја“, со ваков наслов осамна „Холивуд репортер“, по …

Ученици од „Лазо Трповски“ со свои творби учествуваа на ликовниот натпревар „Пријатели на мирот“ во Њујорк

По повод 20 ноември – Светскиот ден на детето, четворица третоодделенци од ООУ „Лазо Трповски“ од Скопје со свои ликовни …