Панел-дискусија за подобрување на квалитетот на македонското образованиe

„Младински перспективи: Подобрување на квалитетот на македонското образование преку интеграцијата во ЕУ“ е насловот на панел-дискусија посветена на образованието и …

Учебниците за 6. одделение далеку од печат – реформите во предметната настава почнуваат со материјали од БРО

Учебниците за 6. одделение треба да ги одобри Националната комисија за учебници по што следува законскиот период од 15 дена …

Онлајн-наставата во случај на дојава едвај почна, министерот Шаќири убедува дека проблемите се надминати

Стресени и нервозни родители, збунети деца и наставници – заканувачките дојави за бомбите по училиштата, кои стануваат се помасовни предизвикуваат …

Една од професорките се враќа на настава во МИГ, талентираните ученици се сретнаа со Шаќири

Проблемите во МИГ почнаа со второто полугодие, кога учениците од сите три генерации губеа настава по стручните предмети, зашто не …