„Анора“ на Шон Бејкер освои „Златна палма“, хрватскиот „Човекот што не можеше да молчи“ е најдобар краток филм

Филмот „Анора“ на режисерот Шон Бејкер ја освои врвната награда „Златна палма“ на 77. Кански филмски фестивал синоќа. Филмот е …