Ампутација на нога пред 31.000 години, „џиновска“ бактерија – најголемите научни откритија во 2022

Првата досега позната хируршка ампутација на нога пред 31.000 години, „џиновска“ бактерија видлива со голо око, најголемата колонија риби, најбрзиот …