Меѓу дебитантите во краткометражната програма на Филозофскиот филмски фестивал барајте ги идните лауреати на Кан!

Младата индиска режисерка Пајал Кападиа беше наградена со Гран при за нејзиниот прв долгометражен игран филм, „Сè што замислуваме како …