„Мрежа на УНЕСКО културни простори“ – проект што го става нашето нематеријално културно наследство на пиедестал

Фолклористи, етномузиколози и етнокореолози од неколку европски организации беа гости на Македонскиот национален комитет на Интернационалниот совет за традиционална музика …

„Витро“ е филм за живоста и трансформацијата како суштински аспекти на човековото тело и природата, вели Филип Петковски

На проектот беа вклучени едни од најпроминентните и најталентираните македонски танчери, односно, примaбалерината Мими Поп Алексова, Адријана Данчевска и Дејан …