Кога наставникот инспирира: Основците од „Вера Јоциќ“ направија списание. Имаат редакција како вистински медиум

Идејата беше во весникот да претставиме успешни приказни од училиштето и од нашата средина, вели наставничката по македонски јазик Милева …

До 16 јануари отворен повикот за поддршка на ученици од социјално загрозени семејства

Нов повик за финансиска поддршка за учениците од основните и средните училишта од социјално загрозени семејства објави Министерството за образование …