ИЗБОРИ НА УКИМ, Христина Спасевска: Со програма за европско образование ќе го вратиме сјајот на најстариот Универзитет

До крајот на месецов Умно.мк ќе објавува интервјуа со шестемина кандидати за ректори на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во …

Тања Бајрактарова-Веда за образованието во Шведска: Моите деца ретко учат од учебници дома, наставни ресурси има во изобилство

За подготовка за тест, на учениците им се даваат печатени материјали од учебниците или скрипти за да може ученикот да …