Вештачката интелигенција во хуманистичките и општествените науки – Меѓународна недела на Филозофскиот факултет

Ова е можност за сите матуранти да дојдат и да посетат барем едно предавање на Меѓународната недела и на тој …

МОН навремено да ги исплаќа платите на вработените во јавните универзитети, апелира НАкС

Независниот академски синдикат апелира до Министерството за образование и наука навремено да ги исплаќа платите на вработените на јавните универзитети …