„Студентска музичка пролет“ – шанса за студентите да ја запознаат уметноста и културата

Ако студентите развијат вештини за интердисциплинарни истражувања (на пример менаџмент и книжевност) добиена е една битка против агресијата Студентите треба …

Подобра инфраструктура, помалку увезени стари возила, развој на свеста – патот до поефикасен транспорт

„Европски зелен договор: обезбедување ефикасен, безбеден и еколошки транспорт“ е насловот на дебатата инспирирана од тековната изложба „Розeви тигри и …