Сашо Пуљаревиќ од Словенија на резиденција во Скопје ја преведува „Лето во кое те нема“

Во рамките на резиденцијалната програма на издавачката куќа „Готен“, поддржана од европската мрежа за превод и книги „Традуки“, на преведувачка …

Разговор со хрватската писателка Ена Катарина Халер на Струшките вечери на поезијата

Издавачката куќа „Готен“ организира претставување и разговор со хрватската писателка Ена Катарина Халер. Настанот ќе се одржи во конференциската сала …

Писателката Ена Катарина Халер од Хрватска на книжевна резиденција во Скопје

Хрватската писателка Ена Катарина Халер претсојува на книжевна резиденција во Скопје, во рамките на резиденцијалната програма на издавачката куќа „Готен“, …