Лидија Димковска, Блаже Миневски, Томислав Османли, Фросина Пармаковска и Сибо – во најтесен круг за „Роман на годината“

„Единствен матичен број“ од Лидија Димковска („Три“), „Ако се родат некакви чувства: зборник за љубовта на Гоце и Јанка“ од …

Дамир Каракаш, Броња Жакељ, Елена Алексиева, Томислав Османли – гости на „ПРО-ЗА Балкан“

Десетина писатели, издавачи, уредници од регионот и пошироко ќе бидат гости на јубилејното 10. издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА …