Долги аплаузи во Прилеп за „Чудна случка…“ и „Роња, ќерката на ограбувачот“, вечерва гостуваат Струмичкиот и Турскиот театар

Богата фестивалска програма најавува петтиот ден на 57. МТФ „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Две претстави од официјалната конкуренција, презентација на …