Научните друштва на средба во МОН: Како да им се помогне на талентираните ученици

Беше разгледувана можноста за брза интервенција и финансиска помош на здруженијата за да може да го остварат учеството на меѓународните …

Законот прави препки, МОН бара помош од бизнис заедницата за талентираните ученици да заминат на олимпијади

Министерката за образование и наука Весна Јаневска, која е именувана на позицијата минатата недела, ќе оствари средба со здруженијата во …