„Уметнички мостови“ – повик за престој во Италија и Словенија на млади уметници од 18 до 30 години

Здружението „Отоволате“ од Болоња објави повик за избор на шестмина уметници од Хрватска, Италија, Словенија и од Македонија на возраст …

Кога се градеа мини голф терени за работниците: Изложба на Оливер Мусовиќ во Марибор

Развојот на туристичката индустрија беше политички, економски и социјален проект на југословенската федерална држава и клучно поле на социјалната интеграција, …