За супертрагичната состојба на македонското културно наследство

„Од утре нема да биде професионално, туку суперпрофесионално“! Суперкомична изјава на првиот човек на Управата за заштита на културно наследство …

Политиката подалеку од археологијата – реакција на Македонското археолошко друштво

Македонското археолошко друштво реагира на написите во повеќе медиуми на паушалната интерпретација на археолошките и епиграфски споменици откриени при заштитните …