Францускиот поет Жан Пјер Симеон добитник „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата

Германската поетеса Катрин Пиц за стихозбирката „Вакви денови имало отсекогаш“ на доби наградата „Мостови на Струга“ која ја доделуваат СВП …

Корекција на „С Македонија“ побара министерката за култура за поетите што добиле „Златен венец“ пред 2019 година

Корекција на името „С Македонија“ кај поетите Блаже Конески и Матеја Матевски побара министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска од директорот …