Кумјана Новакова за „Тишината на разумот“ ја доби наградата за човекови права на фестивалот во Сараево

Режисерката Кумјана Новакова ја освои наградата за човекови права за нејзиниот филм „Тишината на разумот“ (Silence of Reason) на Сараевскиот …

Кумјана Новакова учествува на панел „Фемицидот во филмот, телевизијата и новите медиуми“ на фестивалот во Сараево

Сараевскиот филмски фестивал денес организира јавен разговор на темата „Фемицидот во филмот, телевизијата и новите медиуми“, во чест на денот …