„И коњите ги убиваат, зар не?” освои гран-при, а Марјан Неќак – специјална награда на „Јоакимфест“ во Крагуевац

Претставата „И коњите ги убиваат, зар не? на Битолскиот театар ја освои Гран-при на 16. меѓународен фестивал „Јоакимфест” во Крагуевац. …

Праизведба на „Само глас“ на Нина Плавањац во МНТ: Мојата баба беше Македонка, чувствувам силна врска со македонскиот јазик

Како млада авторка, многу сум благодарна што наидов на такво разбирање и почит од едни од најталентираните и најостварени уметници …