„Пејзажно искуство“ на Роберт Јанкулоски и Моника Мотеска – од Венеција пред домашната публика

Mултимедијалниот проект „Пејзажно искуство“ на Роберт Јанкулоски и Моника Мотеска, што ја претставуваше Македонија на 59. Венециско биенале 2022, на …

Роберт Јанкулоски и Моника Мотеска: Венеција веќе живее во атмосфера на Биеналето

„Landscape experience“ е мултимедијален проект, составен од 6 големоформатни фотографии, видеоинсталација и уште една видеопроекција „Венеција веќе живее во атмосфера …

На „Џифони“ младите се вмрежуваат, развиваат компетитивност, но и искрено си помагаат за да создадат подобри дела

Завршната вечер на 9. „Џифони Македонија“, што ќе биде пренесувана и на фејсбук-страницата на фестивалот, ќе се одржи вечерва во …