Петто издание на „Резервен живот“ од Лидија Димковска: (Без)резервна емпатија со различноста

Водена од детската игра „претскажување на судбината“ авторката преку личните доживувања на главните и споредните ликови, на површина остава размислувања …

За контроверзниот епски театар на Брехт и за тоа како во Битола „задржлив подем“ направи „Артуро Уи од Наше Маало“

Пишува: Звонко Димоски Бертолт Брехт (1898-1956) несомнено се вбројува во најголемите и најзначајните фигури на културата од минатиот век, чии …