Мирча Картареску: Во 80-тите се обидувавме да останеме нормални писатели во ненормални времиња

За жал, сите ние ја познаваме западната литература подобро од литературата на нашите соседи Големиот романски писател Мирча Картареску утре …

Мирча Картареску е добитник на наградата „Прозарт“ на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

Романскиот писател со карактеристичен наративен талент Мирча Картареску е добитник на наградата „Прозарт“ за авторски придонес кон развојот на книжевноста …