Промоција на турскиот превод на „Неверство“ на Дејан Трајкоски во Истанбул

Турското издание на романот „Неверство“ на писателот Дејан Трајкоски ќе биде промовирано вечерва во Културно-информавниот центар во Истанбул. Настанот е …

Исклучителни автори од Балканот од вечерва гостуваат на ПРО-ЗА Балкан во Скопје

Драго Јанчар, Ренато Баретиќ, Даница Вукиќевиќ, Слободан Шијан, Владимир Левчев, Тарик Туфан и Снежана Младеновска-Анѓелков од утревечер ќе бидат гости …

Писателите можеме подобро да се обединеме од политичарите, зашто нашата држава е државата на духот

За мене, преведувањето поезија и општо белетристиката, е потешка задача од пишувањето. И многу важна задача. Роберт Фрост вели дека …

Издавачи од Италија, Шпанија, Словенија, Франција, Германија… на програмата „Скопје фелоушип“

Aгент на А.Ц.Е.Р., најстарата книжевна агенција во Шпанија и директорката за меѓународна продажба и извоз на италијанскиот гигант „Саси едиторе“, …

Издавачот „Прозарт медиа“ гостува на Саемот на книгата во Франкфурт

Издавачката куќа „Прозарт медиа“, организатор на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“, со свој штанд учествува на најголемиот Саем на книгата …