Почина големиот сликар Омер Калеши

По подолго боледување денеска во Истанбул почина уметникот Омер Калеши, на 90-годишна возраст. Тој беше исклучително позитивен пример за духовен …

Почина академик Луан Старова

На 80-годишна возраст денеска во Скопје почина писателот, книжевник и амбасадор, академикот Луан Старова. Погребот ќе се одржи утре на …

Почина актерот Славиша Кајевски

Актерот Славиша Кајевски трагично го загуби својот живот, известија од неговата матична куќа Македонскиот народен театар. Комеморацијата ќе се изврши …

Замина Атанас Вангелов

Почина филологот, научник и професор Атанас Вангелов. Беше поет, раскажувач, критичар, есеист, книжевен теоретичар, драмски автор, преведувач. Имаше 75 години. …