Научните друштва на средба во МОН: Како да им се помогне на талентираните ученици

Беше разгледувана можноста за брза интервенција и финансиска помош на здруженијата за да може да го остварат учеството на меѓународните …

Да учат за да освојат медал или да бараат пари за авиобилети? Со каков стрес се справуваат талентираните средношколци

Во моментот 28 ученици и 12 водачи на олимписките тимови тапкаат во неизвеснист дали ќе заминат на некој од светските …

Законот прави препки, МОН бара помош од бизнис заедницата за талентираните ученици да заминат на олимпијади

Министерката за образование и наука Весна Јаневска, која е именувана на позицијата минатата недела, ќе оствари средба со здруженијата во …

Благодарници за Умно.мк и дваесеттина институции, компании и поединци од Друштвото на физичарите

Умно.мк зедно со дваесеттина институции, комании и индивидуалци доби благодарница од Друштвото на физичарите на Република Македонија за поддршка на …