Две бронзи за Македонија на Европската олимпијада по информатика за девојки

Два бронзени медала освоија македонските ученички-информатичарки на Европската олимпијада по информатика за девојки која се одржува во Лунд, Шведска. Медали …

Давков го освои првиот сребрен медал за Македонија на Европската јуниорска олимпијада по информатика

Дамјан Давков, ученик во прва година во Математичко-информатичката гимназија во Скопје освои сребрен медал на Европската јуниорска олимпијада по информатика, …