„Дом без граници“ -„Литера“ без граници! Одличен прием на македонската илустрација во Пазин

Со голема радост и одговорност го прифативме предизвикот да претставиме група инспиративни илустратори од нашата држава – рече Семенпеева-Трајановска, основач …

Без откуп на книги од библиотеките, издавачите во Хрватска би продавале трошки, вели авторот Зоран Понграшиќ

Хрватската држава ја купува својата култура. Кога не би ја купувала, култура во Хрватска не би ни постоела. Така е …