„Ноќва да беше некоја друга ноќ…“ извадок од романот-кандидат за наградата „Балканика“

Извадок од романот „Ноќите кога заспивавме во Помпеја“ на Давор Стојановски, во издание на „Или-Или“ – македонски кандидат за престижната …

„Ноќите кога заспивавме во Помпеја“ од Давор Стојановски – македонски кандидат за „Балканика“

Романот „Ноќите кога заспивавме во Помпеја“ од Давор Стојановски е македонскиот претставник за престижната меѓународна книжевна награда „Балканика“. Книгата е …