Успех за македонската кинематографија: Два филма меѓу 19-те избрани за Европските филмски награди

Филмот на македонската режисерка Теона Стругар Митевска „Најсреќниот човек на светот“ и грчко-германско-македонската копродукција „Зад стоговите сено“ на Асимина Проедру …

„Најсреќниот човек на светот“, нашиот кандидат за „Оскар“, од вечерва во кино „Милениум“

Нашиот кандидат за наградата „Оскар“ – „Најсреќниот човек на светот“ на Теона Стругар Митевска ќе ја има македонската премиера вечерва …

Македонска премиера на „Најсреќниот човек на светот“ на 27 октомври во киното „Милениум“

Македонскиот претставник за „Оскар“ само во октомври учествува на пет меѓународни фестивали Нашиот претставник за странски филм на „Оскарите“, „Најсреќниот …