Почина големиот сликар Омер Калеши

По подолго боледување денеска во Истанбул почина уметникот Омер Калеши, на 90-годишна возраст. Тој беше исклучително позитивен пример за духовен …

Ако имате дело на Кондовски, позајметe го за ретроспективата што ја подготвува Националната галерија

Националната галерија ги повикува колекционерите и поединци што поседуваат дела на великанот Димитар Кондовски да соработуваат во подготовката на ретроспективната …