Со научен симпозиум во Париз се одбележуваат 50 години од отворањето на Лекторатот по македонски јазик

Со голем меѓународен симпозиум на престижниот Национален институт за ориентални јазици и цивилизации (ИНАЛКО) во Париз денеска ќе бидат одбележани …

Странските македонисти бесплатно ќе ги користат услугите на библиотеката „Браќа Миладиновци“

Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје отворено е посебно катче за изданијата на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература …

Творештвото на Васил Иљоски и на Горан Стефановски во фокусот на научната конференција на МСМЈЛК

Осумдесетина македонисти, слависти и балканисти од над 20 институции од земјата учествуваат на дводневната 49. Меѓународна научна конференција на Меѓународниот …