Перформансот „Мозаик“ на кореографот Мурад Мерзуки во чест на 50 години Француски институт и крај на 20. „Танц фест“

Францускиот институт во Скопје и „Танц фест“, по повод отворањето на прославата на 50 години постоење на Францускиот институт во …

Во Стоби „најхристијанскиот“ император престојувал во куќа со пагански скулптури

Детали за мозаикот, за објектот каде е пронајден, историските околности во времето кога бил направен ни дава м-р Димитар Николовски, …