Големите светски случувања се мека на дезинформации: Да се натераме себеси да не кликаме на прва!

Истражувањето покажува и дека граѓаните во земјите во кои има повисоко ниво на медиумска писменост се поотпорни на дезинформациите – …

Регионални документарни филмови за медиуми и за новинарство што мора да ги гледате: Што е добар документарец?

Филмскиот теоретичар Бил Николс пишува за шест вида документарни филмови – поетски, толкувачки, рефлексивни, набљудувачки, перформативни и партиципативни – секој …