Дамјан Давков испиша историја – освои сребро и стана најмладиот медалист од Европа на Интернационалната математичка олимпијада

Бронзени медали освоија Никола Спировски и Блаже Суклевски, пофалници – Лука Грашковски и Јасна Илиева, а успех постигна и Марија …

Дамјан Давков освои злато на Јуниорската балканска математичка олимпијада, за Македонија и сребро и две бронзи

Осмоодделенецот Дамјан Давков освои злато, Алексиј Тасиќ сребро, Бранко Јангеловски и Леонид Тодороски бронза на Јуниорска балканска математичка олимпијада (ЈБМО) …

Реши задача креативно и освој „тоблероне“ – методи на наставникот Слаѓан Станковиќ за учениците да ја засакаат математиката

Дигиталните медиуми ги користи на секој можен начин за да ја приближи математиката до учениците во време на пандемијата од …