Работилница за независна театарска продукција под водство на Мартин Манев

Kултурно-социјалниот простор „Центар-Јадро“ објави повик за работилница за независна театарска продукција чија цел е да го зајакне капацитетот во продуцирање …

„Џифони“: Иако се основа врз импровизација, во импров театарот мора да следите правила на игра

Во 16 часот во киното „Фросина“, режисерот Мартин Чичовски и неговите пријатели од „Марви продакшн“ ќе го промовираат новиот ТВ-серијал …

Јасмина Билаловиќ и Златко Митрески во претставата „Пандорината кутија: Наследството на ќерката“

Претставата „Пандорината кутија: Наследството на ќерката“ ќе биде премиерно изведена вечерва во 20 часот во Младинскиот културен центар (Dancing сала) …